Gânduri,  Sport

Tenis austral

Nu prea ma uit la des tenis…
Oarecum ciudat, pentru multi cunoscuti de-ai mei, deoarece joc tenis. Insa ma uit foarte rar.
Azi m-am uitat la finala de la Australian Open, intre Nadal si elvetianul Wakrinka. Recunosc, prima oara l-am vazut pe Wawrinka acum cateva zile, cand l-a batut pe Djokovici. Acolo am prins ultimele game-uri, mi s-a parut un jucator foarte bun (m-a surprins ca a castigat cu Novak).
Azi l-am urmarit in finala si, intr-adevar, a aratat mult talent si determinare.

Incepuse chiar sa-mi fie simpatic, pana cand a intervenit acea accidentare a lui Rafa.
Nadal a suferit dureri lombare si a apelat la fizioterapeut. Intre timp, mecanismul elvetian s-a decis sa interogheze arbitrul in legatura cu acest aspect. Nimic deosebit, daca ar fi vorbit pe un ton decent. Poate chiar avea dreptate, dpdv regulament. Nu stiu.
Mecanismul a vorbit insa pe un ton rastit, probabil pregatit pentru modul cum trebuie sa fie, din punctul lui de vedere, un castigator de mare slem. Pai, daca inca nu esti campion, barem sa ai tupeu, sa le arati celor din jur ca esti smecher! Daca tot l-a prins pe arbitru prin preajma, de ce s-ar adresa elegant, cand poate sa o faca rastit, semi-agresiv?
Este, desigur, de inteles stress-ul prin care trecea. Nervii intinsi la maximum, pregatirea psihologica probabil ca a fost la cote inalte. Dupa cum s-a vazut si in game-urile imediat urmatoare accidentarii, in setul 3, Wawrinka a avut un mic derapaj. Si-a revenit insa si, pe fondul unui randament scazut al lui Rafa, a castigat.
Un castig laudabil. Merita insa ca cineva, de prin staff sau poate chiar din familie, sa-i explice putin si partea de relationare. Nu de alta, dar la un moment dat credeam ca o sa sara la cineva din tribune. In plus, de vreo doua ori si-a dat cu pumnul in cap… In joaca, stiu….Gesturi normale, stiu…. Dar, aici cred ca mai are de lucrat.

Inca un mic comentariu: nu cred ca in rugby, la acest nivel competitional, un sportiv si-ar permite sa se rasteasca asa la arbitru. Ma tem ca nici macar in fotbal nu prea mai merge… Asa ca, atentie d-le Wawrinka, cum discuti tu in bucatarie este una, ce faci pe teren intr-o transmisie live, este altceva.
In rest, multa bafta!

Leave a Reply