Primul Maraton

Dialog

In weekend m-am intalnit cu prietenul meu Octavian, care s-a apucat de alergare long distance cu ceva mai bine de 1 an inaintea mea. Intre timp a terminat vreo 2 maratoane si acum ataca triatlonul. Gasesc foarte utile cateva replici din dialog, motiv pentru care le voi trece selectiv mai jos, in incercarea de a le pastra cat mai bine sensul. Evident, am si acceptul lui Octavian pentru asta 🙂

O: “Ai facut vreo tura lunga pana acum? Peste 30km?”
C: “Nu, nu am reusit sa termin…Am incercat sa sar de 30 dar m-am oprit pe la 25…”
O: “Trebuie neaparat sa faci una inainte de maraton. Cam cu 3 saptamani”
C: “Pai am in program. Uite! (ii arat in calendarul de pe profilul meu pe myAsics)”
O: “Asa, cu 3 saptamani inainte de concurs. E bine! Auzi, neaparat trebuie sa-l faci pe asta! Te pregatesti ca si cum ai avea maratonul in ziua aia. Mananci, dormi, trebuie sa-l faci!”…

C: “Stii ceva, nu cred ca e ok sa-i zici semi-maraton si maraton. Semi nu e nici pe departe jumatate din maraton…”
O: “Evident! E cu totul alt sport! La semi te poti antrena, e ca un sprint. La maraton, stii cum rezisti pana pe la 35km, dupa aia, nu prea mai stii. O sa vezi atunci…”

C: “Mai e mult pana la maraton si deja parca am putine emotii…”
O: “Da, si eu am avut emotii la primul! Dar o sa-l faci! Trebuie sa mananci cum trebuie inainte, fa rost de un program de alimentatie”
C: “Apropo, tu ai mai racit?”
O: “De unde? Alerg la -10 grade si nu patesc nimic. M-am adaptat! Cand le zic colegilor ca alerg cate o ora in viscol si nu am nimic, nu ma cred”