Primul Maraton

9.04km – 52m05s

Asta s-a intamplat marti, 13.dec.
Mai repede decat as fi crezut in timp ce scriam postul precedent, cand eram semi-lesinat in pat dupa antrenamentul de 25km. Iata insa ca mi-am revenit repede si m-a lovit ,,dependenta” in ceas de seara.

Luni am fost la intalnirea grupului Traiesc Sanatos. Merita sa scriu despre asta, ca un preambul.
Foarte multi cunoscuti, oameni care practica alergarea si triatlonul. In afara de Alex Diaconu, toti ceilalti au pornit ca amatori. Din performantele la care au ajuns acum, dupa parerea mea, s-au ridicat foarte mult si unii au deja un istoric remarcabi – multiple consursuri Iron Man, ultramaratoane, maratoane, etc.
A fost foarte fain ca si-au impartasit aspecte din trecutul lor, din ceea ce fac acum si din ceea ce si-au propus pentru anul urmator. E motivant sa-i auzi, sa fii printre ei.
Foarte buna initiativa lui Vlad in legatura cu Traiesc Sanatos. Sa-si definitiveze situl si materialele de comunicare si revin pe acest subiect…

Incarcat pozitiv dupa discutiile de luni, m-am pus pe alergat marti seara. Mi-am propus 4 ture, adica 9km. Mai exact, 9km si 40 metri. Am pornit destul de rapid fata de ritmul meu de “confort”, fara insa a forta prea tare. Am facut primul km in 5m20s si mi-am dat seama ca sunt in forma destul de buna. Mi-am propus sa o tin asemanator pe primele 2 ture, dupa care sa ma orientez in functie de starea pe care o voi avea…Am terminat prima tura (2.26km) in 12m05s, apoi pe a doua la 24m20s (+12m15s), a treia la 38m35s (+14m15s) si pe ultima am grabit-o putin, finalizand-o la 52m05s (+13m30s). Media pe toata distanta, cam 10.4 km/h.

Una peste alta, un antrenament bun.

Leave a Reply