Călătorii,  Gânduri

Feel like traveling?

Ce intrebare inutila!
Cine nu viseaza la vacante, la locuri noi? Cine nu are activat in sine arhetipul calatorului, al exploratorului?
Pare-mi-se ca din ce in ce mai mult oamenii din jurul meu – inclusiv myself – umbla cu gandul aiurea…
Motivatiile variaza, locurile de vazut variaza, fiecare are interesele si modul sau de raportare la calatorie. Dorinta insa exista, e ca un virus ce se raspandeste cu mare viteza in populatii intregi.
Cateodata apare intrebarea: oare ce e mai bine, sa muncesti cateva zeci de ani pentru achitarea unui apartament sau case, ori sa umbli prin lume, sa vezi locuri noi, sa-ti traiesti viata plina de experiente. O fi un “mai bine” general? Nu cred, “binele” este al fiecaruia, cum si-l defineste…
Unde cred ca ar mai trebui discutat, este in ce masura oamenii au curajul sa ia decizia in sensul binelui individual. In ce masura oamenii se pot rupe din niste tipare (de genul [trezit-imbracat corespunzator-trafic-serviciu-trafic inapoi-mancarica-somn])…Cati dintre noi au puterea sa spuna “de maine plec in lume! plec cateva luni, imi reiau activitatea aici cand ma intorc…”
Ei bine, asta e discutia. Iar discutia trebuie purtata in interior, intre diferitele noastre instante, intre eu-rile care ne definesc.
Succes la conversatie!

Leave a Reply